Най-сериозният проблем е с методическото ръководство и надзорът за законност.

...
 Най-сериозният проблем е с методическото ръководство и надзорът за законност.
Коментари Харесай

Иван Брегов: Когато безсмислени и маломощни хора влязат в държавните органи, те ги обезсмислят

 

Най-сериозният проблем е с методическото управление и надзорът за правда. Добре е, че надзорът за правда се отстранява от пълномощията на основния прокурор. Методическото управление касае директното приложение на закона и като в прокурорския съвет ще попадат по-малко прокурори и адвокати от различен вид професионални среди.

 

Конфликтно е пълномощията на президента за назначение на служебното държавно управление. Добре е, че се дава опция на президента да избира кои лица може да са служебни министър председатели. Дали би трябвало да се лишават други пълномощия от него е противоречив въпрос, сподели още Иван Брегов.

Знаем, че към този момент няма да има декрет на президента за изборите на ръководителите на Върховен касационен съд и на основния прокурор, това е недостиг, тъй като в случай че президентът види дефекти, в този момент можеше да върне кандидатурата и да бъдат разисквани проблемите. Според мен е добре да се върне салдото на силите, изолрайки политическия спор в този момент.
Това държавно управление го има поради Конституционните промени. Конституционните текстове, без добър закон за правосъдната власт, няма по какъв начин да сработят. Кои хора ще попаднат във Висш съдебен съвет е доста значимо, съобщи специалистът.

Както добре знаем и сме се уверили през годините, когато безсмислени и маломощни като разсъдък и манталитет хора влязат в държавните органи, те ги разтварят и обезсмислят.

Делян Пеевски даде поръчка, че измененията ще бъдат признати до 15 декември - щом Делян Пеевски е споделил, значи е изцяло допустимо, сподели още Брегов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР